Читај ми

ПОЧЕЛО ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ ЗА КАДЕТЕ У ПЛИВАЊУ

У организацији Пливачког савеза Србије и Пливачког савеза Војводине, од 30. новембра до 2. децембра, на базенима ЈП СПЦ „Војводина“ одржава се Пливачки митинг земаља централне Европе. Церемонији отварања такмичења присуствовао је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин који је пожелео срећу свим такмичарима и позвао љубитеље пливања да дођу на СПЕНС, уживају у такмичењу у различитим пливачким дисциплинама и подрже репрезентативце Србије.

-Пред нама је још један леп спортски догађај који у Нови Сад доводи велики број младих спортиста, овај пут из централне Европе. То је одлична прилика да широј публици, а пре свега деци приближимо пливање, базичан спорт који је веома важан за њихов развој. Поред тога, имамо прилику да гостима из иностранства представимо Србију и Нови Сад, град који захваљујући својим спортистима, али и по такмичењима која се овде одржавају већ има репутацију значајног спортског центра – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

У оквиру ове пливачке манифестације такмичиће се око 100 учесника, дечаци старости 15 и 16 година и девојчице узраста 13 и 14 година, који у Нови Сад долазе из Мађарске, Словеније, Румуније, Босне и Херцеговине, Македоније и Србије. Такмичење се одвија у складу са међународним правилима пливања Светске пливачке федерације и правилима Пливачког савеза Србије.

Нови Сад, 30. новембар 2018. године