Читај ми

ПОЧЕЛО ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ У САМБО СПОРТУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је церемонији свечаног отварања Првенства Европе у самбо спорту које се одржава од 17. до 19. априла у СПЦ „Војводина“.

- Веома  ми је драго што смо домаћини још једне велике спортске манифестације. Ако имамо у виду колико се важних такмичења у току једне године одржава у нашем граду, па и чињеницу да се поред овог првенства, на Спенсу одржавају и мечеви у оквиру Фед купа, онда можемо рећи да је Нови Сад спортски центар који је стекао поштовање организатора важних такмичења, на шта смо веома поносни- изјавио је Предраг Свилар и додао - Сигуран сам да ће и ово првенство протећи у најбољем реду и да ће љубитељи борилачких спортова уживати у такмичењима, а гостима који у Нови Сад долазе из 25 земаља желим добродошлицу и пријатан боравак у нашем граду.

На Првенству учествује преко 420 такмичара и такмичарки из Јерменије, Азербејџана, Белорусије, Бугарске, Босне и Херцеговине, Немачке, Хрватске, Кипра, Чешке републике, Француске, Грузије, Грчке, Израела, Латвије, Литваније, Македоније, Молдавије, Пољске, Румуније, Русије, Словачке, Украјне и Србије. Учесници се такмиче у узрасним категоријама млађи јуниори (17 и 18 година) и јуниори (19 и 20 година). Сваког дана, са почетком у 10.00 часова одржаваће се квалификационе борбе, а од 18.00 и финалне, након чега ће уследити и додела медаља.

Нови Сад, 17. април 2015. године