Читај ми

ПОЧЕЛО ЕКИПНО ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ У ШАХУ ЗА ВЕТЕРАНЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је свечаном отварању Екипног првенства Европе у шаху за ветеране у Новом Саду.

- Велика ми је част што је Нови Сад домаћин Екипног првенства Европе у шаху за ветеране. То је још једно велико и важно такмичење које ће бити одржано у нашем граду, и уверен сам да ћемо и овога пута показати да смо на висини одговорног задатка. Угостићемо 18 екипа из 10 националних федерација, које ће разменити своје вештине и способности у наредних девет дана. Биће то прилика да упознају наш град и нашу земљу, и да уживају у дружењу са шахистима из разних земаља, што је такође јако значајно. Желим да се у име Града Новог Сада захвалим Шаховском савезу Србије и Војводине на уложеном труду да ова манифестација буде реализована према највишим стандардима - рекао је Огњен Цвјетићанин пожелевши такмичарима да све протекне у добром расположењу и занимљивој игри и прогласио Екипно првенство Европе у шаху за ветеране отвореним.

Првенство Европе за ветеране одржава се под покровитељством Европске шаховске уније, у организацији Шаховског савеза Србије, а шахисти се такмиче за титулу најбољег у Европи у две категорије - преко 50 и преко 65 година.

- Ово такмичење је занимљиво и по томе што шансу на њему траже и шаховски аматери и љубитељи, играјући против шаховских легенди као што су Свешњиков, Васјуков или Балашов, а данас је са нама и амбасадор Краљевине Шведске у Србији Њ.Е. Јан Лундин као такмичар који наступа за екипу те земље - рекао је председник Шаховског савеза Србије Ратко Пижурица.

Посебну новину представља то да ће љубитељи шаха у Новом Саду, али и у целом свету путем дигиталног преноса партија, имати прилику да прате врхунско надметање.

Нови Сад, 25. јун 2017. године