Читај ми

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ НОВОГ ВРТИЋА НА КЛИСИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за образовање Владимиром Јелићем обишао радове који се изводе на будућем објекту Предшколске установе „Радосно детињство“ на раскрсници Орахове улице и Улице Раде Смиљанов на Клиси. Планирани капацитет вртића је око 250-300 деце, а у склопу вртића налазиће се четири јаслене групе за децу од једне до три године и осам група за старију добну групу од три до шест година.

-Почели су радови на изградњи новог обданишта на Клиси у Ораховој улици. Гради се објекат површине 3250 м2 и у њему ће за око годину дана бити смештено 12 група деце различитог узраста. Капацитет вртића ће бити између 250 и 300 деце и она ће бити смештена у најмодернијем објекту те намене у Новом Саду. Ово је велики изазов за компаније и пројектанте који раде на том пројекту, а сви заједно се, постављањем високих стандарда за изградњу, трудимо да стварамо још боље услове за нашу децу. Тиме смањујемо листу чекања за упис деце у ПУ „Радосно детињство“, али такође мењамо на боље изглед читавог дела града. Наиме, Управа за грађевинско земљиште креће у пројектовање партерног уређења у том локалиту, и као што смо потпуо променили слику Клисе изградњом Сентандрејског булевара, тако и ова инвестиција ствара боље услове за живот свих грађана. Вредност изградње објекта је 320 милиона динара, уз додатних осам милиона динара за пројектовање и десет милиона динара за опремање, а све је финансирано из буџета Града преко Градске управе за образовање. Јуче смо Одлуком о ребалансу издвојили додатна средства за пројектовање још три нова обданишта - на Сајлову, Адицама и Ветернику, а у току су радови на проширењу вртића у Будисави, Каћу, Руменки и Лединцима. Такође, пројектује се и обданиште на Југовићеву где се граде станови за припаднике служби безбедности. Верујем да ћемо у наредних неколико месеци смањити листу чекања за око 600 деце, а онда се приближавамо броју од 17000 укупно уписане деце у „Радосно детињство“, док уз то субвенционишемо боравак 3 000 деце у приватним вртићима. Наставићемо са субвенцијама, а цену боравка у „Радосном детињству“ нисмо подизали, већ из буџета издвајамо више средстава како терет плаћања не би пао на родитеље. Радује ме и што ће се васпитачицама и свим запосленима у тој установи повећати плата за 9%, а добиће и солидарну помоћ од Града и државе, тако да ће наше васпитачице од ове године имати далеко пристојнија примања него раније - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Укупна површина грађевинске парцеле  је 4 738 м², објекат ће бити спратности По+П+Г, а уговорена вредност радова износи 320.417.789 динара са ПДВ-ом. Извођачи радова су: „Интек“ доо, „Енерџи Про“ доо, „Бак“ доо и „Нео инжењеринг“ доо. Предвиђени рок за завршетак радова је 12 месеци рачунајући од дана увођења у посао, тј. од октобра 2020. године.

Нови Сад, 19. октобар 2019. године