Читај ми

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ОТВОРЕНОГ БАЗЕНА

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић и градоначелник Новог Сада Игор Павличић свечано су данас отворили радове на изградњи отвореног базена у ЈП СПЦ Војводина.

- Задовољство ми је што смо присуствовали отварању нове странице у историји СПЕНС-а. Много је година прошло од како је овај објекат изграђен и од онда није било значајнијих улагања. Договори с министраством почели су пре годину дана а резултат тога је и данашњи почетак радова на изградњи отвореног базена. Очекујем да ће нас време послужити и да ће радови бити завршени у планираном року- рекао је градоначелник Павличић и додао да је план Града да настави инвестирање у СПЕНС.

- Биће ми велико задовољство да се наши врхунски спортисти припремају за олимпијаду на овом базену. Министарство омладине и спорта учествује у овом пројекту са 65 милиона динара, ми смо руководили тендером и коначно је изабран извођач радова, а рок за завршетак је 75 дана. Министарство финансира прву фазу изградње, која подразумева санирање постојећег стања и набавку неопходне базенске технике- нагласила је министарка Марковић.

У оквиру друге фазе изградње отвореног базена, коју финансира Град Нови Сад такође са 65 милиона динара, треба да буду настављени радови на постојећим трибинама, на уређењу околине базена а план је и да буде изграђена заштитна кровна конструкција.

Нови Сад, 12. новембар 2010. године