Читај ми

ПОЧЕЛИ 52. МЕЂУНАРОДНИ САЈМОВИ „ЛОРИСТ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је отварању 52. међународних сајмова ''ЛОРИСТ''. Присутнима су се на отварању такође обратили генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, државни секретар у Влади Мађарске Синаи Атила, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић и председник Скупштине АПВ Иштван Пастор.

- „ЛОРИСТ“ је везан за долазак јесени у наш град и представља једну од најпрепознатљивијих изложби Новосадског сајма. Ове године је тим поводом пристигло преко 500 излагача из око 20 земаља, а Мађарска је земља-партнер манифестације. Успех сајамских манифестација у Новом Саду се позитивно рефлектује на економију Града, Покрајине и целе Србије. Верујем да ће посетиоци моћи да уживају у ономе што су им излагачи припремили, и да ћемо сви заједно да радимо на ширењу свести o томе да морамо бити фокусирани на очување животне средине, као и на њено унапређење. То требамо показивати конкретним стварима, у свакодневном животу, јер то показује како се односимо према нашој будућности и потомцима.  Желимо да нам град буде још зеленији, да ничу нова стабла, а стара да чувамо, да пројекту озелењавања приступамо одговорно, уз адекватну стратешку документацију и подршку струке. Честитам излагачима и организаторима и позивам Новосађане и све госте да посете 52. „ЛОРИСТ“ - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Приликом церемоније свечаног отварања председник Скупштине АПВ Иштван Пастор истакао је задовољство што је ове године земља-партнер Сајма Мађарска и нагласо да би било лепо да манифестација „ЛОРИСТ“ гостује на светској изложби „Уједињени с природом“ чији ће домаћин 2021. године бити управо Мађарска.

Међународни сајмови „ЛОРИСТ“ почели су Сајмом лова и риболова и Сајмом екологије, док Сајам туризма и Сајам спорта публику дочекују од сутра. Земља партнер је Мађарска, а наступа више од 500 излагача који ће представити понуду у областима лова, риболова и туризма Дунавског региона, као и екологију и спорт у Србији. Уз изложбену поставку у халама и на отвореном делу Сајмишта, организују се конгресне активности и пословни сусрети, а учесници долазе из 20 земаља, Аустрије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Данске, Француске, Грчке, Хрватске, Холандије, Мађарске, Немачке, Румуније, Русије, Северне Македоније, Словачке, Словеније, Србије, Турске и Велике Британије. Цена улазнице за одрасле је 300 динара, док је за децу од 7 до 12 година, пензионере и колективне посете цена 200 динара.

Нови Сад, 2. октобар 2019. године