Читај ми

ПОЧЕЛЕ НОВОСАДСКЕ МУЗИЧКЕ СВЕЧАНОСТИ

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић отворио је 34. Међународни фестивал уметничке музике „Новосадске музичке свечаности - Номус 2014“ који се одржава у организацији Музичке омладине Новог Сада, а под генералним покровитељством Града Новог Сада

-Културни значај овог традиционалног фестивала, који је међу најстаријим и најуспешнијим у нашем граду, јесте у његовом квалитету због чега је и постао један од симбола Новог Сада. Номус се, у својој преко три деценије дугој историји, развијао, сазревао и богатио свој програм, значајно доприносећи културном идентитету нашег града. Управо са таквим квалитетом намеравамо да конкуришемо за Европску престоницу културе 2020. године- рекао је Вања Вученовић и додао да је наш град захваљујући и манифестацији каква је Номус стекао реноме фестивалског града и данас заузима веома истакнуто место на мапи европске културне традиције.

Девет уметнички  разноврсних програмских целина овогодишњег фестивала биће изведено од 24 - 29. априла у Синагоги, Српском народном позоришту, Градској кући и цркви Имена Маријина. Концерте ће извести највећи уметници и ансамбли светске музичке сцене  пореклом из наше земље, али и из Азербејџана, Аустрије, Велике Британије; Италије и Сједињених Америчких Држава.

Нови Сад, 25. април 2014. године