Читај ми

ПОЧЕЛА НОВОСАДСКА ГРАДСКА КОШАРКАШКА МК ЛИГА

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин свечано је отворио Новосадску градску кошаркашку МК лигу. То такмичење млађих кошаркаша у сезони 2016/2017. у мушким и женским категоријама организује Окружни кошаркашки савез Нови Сад, уз подршку Кошаркашког савеза Војводине, Града Новог Сада, Градске управе за спорт и омладину и Секретаријата за спорт и омладину АП Војводине.

- Ово такмичење из године у годину доприноси популаризацији кошарке и позитивно утиче на опредељење деце да се баве спортом. Активно бављење спортом децу усмерава ка правим вредностима, а оно што науче на терену лако могу да примене и у осталим друштвеним активностима, јер управо у игри, са саиграчима стичу свест о појмовима као што су обавеза, истрајност, одговорност, поштовање правила, тимски и такмичарски дух и можда најважније -  самопоуздање. Ми ћемо наставити да улажемо у ову и сличне спортске манифестације на територији града, а надамо се да ће баш неки од ових спортиста које ћемо имати прилику да гледамо на овом терену, бити једног дана најбољи амбасадори Новог Сада и наше земље и да ће овенчани светским успехом доносити најсјајнија одличја у своје матичне клубове, одакле су и поникли као спортисти - рекао је Огњен Цвјетићанин.

Такмичење је званично отворено у Великој сали СПЦ „Војводина“, а трајаће до 31. маја 2017. године. У овој сезони учествоваће 86 екипа, око 1.800 МК играча и играчица узраста од 10 до 16 година, преко 100 тренера, 100 судија и помоћних судија. Отварању су такође присусвовали и директор СПЦ „Војводина“ Милан Јарић, председник Управног одбора Кошаркашког савеза Војводине Дарко Каран, председник Окружног кошаркашког савеза Нови Сад Златко Болић и Бранко Лозанов из Кошаркашког савеза Војводине.

Нови Сад, 8. октобар 2016. године