Читај ми

ПОЧЕЛА „НЕДЕЉА ЗДРАВИХ ЗУБА“

Поводом „Недеље здравих зуба“, клуб студената стоматологије организовао је у Позоришту младих представу за децу „Како су ми лепи зуби“ којој су присуствовала деца из ПУ Радосно детињатво и ШОСО Милан Петровић.
Најмлађе је, испред Града Новог Сада, поздравила члан Градског већа за здравство проф.др Александра Новаков Микић и подсетила на то да Недељу здравих зуба Градска управа за здравство традиционално промовише и обележава дуги низ година путем едукативних радионица и едукативно-промотивних материјала.

- У циљу промоције здравља зуба и уста Градска управа за здравство је, поводом акције посвећене здрављу зуба, поред организације различитих активности, обезбедила и 36.000 четкица за зубе које ћемо ове недеље поделити најмлађим суграђанима – истакла је члан Градског већа за здравство проф.др Александра Новаков Микић и додала да је досадашња пракса показала да деца најлакше усвајају навике и знања из писаног и графичког материјала и најавила да ће и ове године управа за здравство поделити едукативни материјал у виду бојанки за децу „Осмех и здрав зуб награда је за наш труд“.

У току прошле године студенти стоматологије, путем креативних радионица, приближили су деци из Предшколске установе „Радосно детињство“ Нови Сад значај оралног здравља и његов утицај на квалитет живота. Радионице су реализоване у 10 вртића, а било је обухваћено преко 1000 деце.

Нови Сад, 24. март 2010. године