Читај ми

ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА „СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА“

Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић присуствовала је отварању манифестације „Сунчана јесен живота“ која се традиционално одржава поводом 1. октобра Међународног дана старих особа. Манифестацију организује Геронтолошки центар „Нови Сад“ уз подршку Града Новог Сада.

-Град континуирано ради на унапређивању система услуга за старије особе и спроводи разне мере како би им улепшао и олакшао пензионерске дане. Плаћен одлазак у бање и летовалишта, повластице у јавном превозу, финансирање Клубова за пензинере представљају само неке од њих, а за ову манифестацију у 2019. години издвојено је 950 000 динара- рекла је Љиљана Коковић.

Она је такође додала да ће цео месец и ове године протећи у знаку додатне бриге и пажње за наше најстарије суграђане.

-Организовањем бројних програма и активности намењених старијим особама желимо да постигнемо наш основни циљ, а то је стварање што квалитетнијег животног амбијента за њих- нагласила је Љиљана Коковић.

У оквиру манифестације „Сунчана јесен живота“ током октобра у домовима и клубовима за  пензионере биће организовани разноврсни културни, спортски, забавни и рекреативни садржаји прилагођени потребама старијих лица. У њиховој реализацији, поред чланова клубова ангажовани су социјални радници, медицинске сестре и домаћице клубова. У овим активностима учествоваће неколико хиљада старијих грађана Новог Сада, као и деца из Предшколске установе „Радосно детињство“ и  ученици основних школа.

Нови Сад, 1. октобар 2019. године