Читај ми

ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА „СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је отварању манифестације „Спортске игре младих“ у ОШ „Јожеф Атила“. Организатор је Савез за школски спорт града Новог Сада, а планирано је да се такмичење одржи на више локација, у ОШ „Јожеф Атила“ (између две ватре), ОШ „Ђорђе Натошевић“ (баскет 3 на 3), ОШ „Иво Лола Рибар“(шах), на Јавном купалишту “Штранд“ (одбојка на песку) и  на Фудбалским теренима “Болесников“ (фудбал).

- Велико ми је задовољство што је данас Нови Сад домаћин манифестације „Спортске игре младих“. Након неколико градова у Србији, и наш град је постао место окупљања школараца који се надмећу у најразличитијим вештинама. Учествовање у организованим спортским такмичењима је важно из више разлога. Наиме, поред јачања спортског и такмичарског духа, кроз спорт се развија и осећај за фер-плеј и праве вредности у животу. Најважније је што се деци и младима широм Србије, а и региона, пружа могућност да бесплатно учествују у такмичењима, а велику сатисфакцију имаће свакако и најуспешнији појединци и екипе. Ти такмичари ће учествовати на завршном делу Спортских игара младих у Сплиту, тако да је и то путовање и дружење додатни мотив за постизање што бољих резултата - рекао је Огњен Цвјетићанин и нагласио да се нада да ће кроз спорт и забаву, на овај начин, млади из региона развијати пријатељство и толеранцију.

Промотер овогодишњих „Спортских игара младих“ у Новом Саду је прослављени одбојкаш Андрија Герић, који је деци пожелео много успеха у квалификацијама, а пре свега лепо дружење и стицање нових пријатељстава. Победници такмичења у Новом Саду стичу право да представљају свој град на Државном првенству у Београду у јулу, а победници тог такмичења ће се пласирати у финале где ће се у августу у Сплиту такмичити представници из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске.

Нови Сад, 30. мај 2017. године