Читај ми

ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА „НОВОСАДСКИ ОКТОБЕРФЕСТ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаном отварању манифестације „Новосадски Октоберфест“ коју уз покровитељство Града Новог Сада и Немачко-српске привредне коморе, по први пут организује „Color Press Grupa“ у Мастер центру Новосадског сајма. Посетиоци манифестације ће током два дана бити у прилици да пробају више стотина различитих пивских брендова домаћих и страних произвођача, најукусније аустријске и немачке кобасице, хрскаве переце из пећи најбољих српских пекара и да уживају уз богат музички програм.

- Нови Сад се увек трудио да буде посебан и другачији од оних градова који су му можда слични по архитектури, демографији и географији. Зато са поносом увек истичемо ту нашу јединственост, која нас као збир различитости чврсто спаја. Тако је у Новом Саду могуће да постоји фестивал тамбуре и денс фестивал, изложбе меда и купуса, као и први фестивал који промовише пиво, переце и кобасице. Наш град сада има још један, на мапи догађаја, по којем ће бити препознатљив. Веома брзо смо се договорили са организаторима, као и са другим партнерима на овом пројекту, о детаљима везаним за одржавање "Октоберфеста" и сада се надамо да ће што већи број људи уживати у оживљеном духу Баварске и Немачке у нашем граду - рекао је градоначелник Милош Вучевић и додао да се нада да ће та манифестација постати традиционална.

На церемонији отварања манифестације обратили и заменик шефа Мисије Амбасаде Немачке у Београду Александер Јунг, генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, председник „Color Press Grupe“ Роберт Чобан и заменица директора Немачко-српске привредне коморе Дорис Даниловић, а присутни су били и представници немачке националне мањине у Србији. Пре обиласка штандова у Мастер хали, градоначелник и Александер Јунг су симболично отворили буре пива на централној бини и тиме је званично почео први „Новосадски Октоберфест“. Председник „Color press grupe“  Роберт Чобан захвалио се Граду Новом Саду, као и свима који су препознали значај одржавања првог „Октоберфеста“ и помогли његово одржавање, нагласивши да је заинтересованост грађана за ту манифестацију премашила сва очекивања.

Поред три највеће српске пиваре “Heinekena“, “Carlsberga” и “Апатинске“, своје етикете представљају и произвођачи занатских пива, као и различити увозници пива из свих делова света. Током два дана трајања Фестивала, предвиђен је богат музички програм у оквиру којег ће наступити Звонко Богдан, „Orthodox Celts“, „Gift“, „Ничим изазван“, „The Frajle“, „Jurassic Rock“, „Штикле и виклери“ и велики број домаћих и страних диџејева.

Нови Сад, 28. октобар 2016. године