Читај ми

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА НОВЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ НА ЈУГОВИЋЕВУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са чланицом Градског већа за образовање Дином Вучинић положио камен темељац за изградњу нове основне школе у насељу Југовићево. Он је подсетио да тај део града убрзано расте, након што је државним пројектом изградње станова за припаднике служби безбедности изграђено 2170 станова.

- Ово насеље из године у годину, постаје све атрактивније и угодније за живот. Зато мислимо на становнике Југовићева, а посебно на оне који ће ту тек стасавати и одрастати. Тако данас гледамо у будућу школу, за чију изградњу из буџета Града улажемо милијарду динара. Град Нови Сад је у буџету за ову годину обезбедио 155 милиона динара, док ће остатак бити издвојен у наредне две године. Након окончања радова на објекту у Улици Александра Бењака, што очекујемо да ће бити за две и по године, ова школа имаће 16 учионица, салу за физичко са трибином, библиотеку, кухињу са кантином, и то за шест стотина основаца који ће уживати у новој школи површине четири хиљаде m2 - рекао је градоначелник и додао да Град Нови Сад улаже у инфраструктурно опремање на територији МЗ Југовићево, па је тако у последњих дванаест година, опредељено око 1,6 милијарди динара из градског буџета.

Градоначелник је нагласио да је Град Нови Сад у буџету за ову годину издвојио седам милијарди и триста милиона динара за образовање, док је за наредну 2024. годину, пројектован буџет на осам милијарди и 274 милиона динара.

- Ускоро следи изградња четири потпуно нове школе у Новом Саду – на Југовићеву, Сателиту, Адицама и Сајлову. Такође, завршен је пројекат за изградњу школе на Адицама, а основна школа је планирана и у Улици Драгана Лаковића на Сајлову. У новој буџетској 2024. години, Град ће финансирати израду пројектно-техничке документације за доградњу Основне школе „Јован Дучић“ у Петроварадину, као и доградњу Основне школе „Соња Маринковић“ на Грбавици, где ће бити дограђено шест нових учионица и проширена фискултурна сала – најавио је градоначелник Ђурић.

Нови Сад, 8. децембар 2023. године