Читај ми

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ЦЕНТРАЛНЕ КУХИЊЕ ПУ “РАДОСНО ДЕТИЊСТВО“

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, заједно са директором Фонда за капитална улагања Небојшом Маленковићем и директором ПУ „Радосно детињство" Бориславом Самарџићем присуствовао је обележавању почетка радова на изградњи централне кухиње Предшколске установе “Радосно детињство“. За изградњу тог објекта у зони Север, Покрајински фонд за капитална улагања издвојио је 541 милион динара, а председник Владе Војводине др Бојан Пајтић је том приликом свечано положио камен темељац.

- Град је определио локацију и платио комунално опремање за изградњу централне кухиње. Оно што је важно јесте да је капацитет кухиње такав да ћемо моћи да је користимо и за друге установе у граду, као што су основне и средње школе, које имају неадекватне мале кухиње, и тако омогућити да нам деца не једу брзу храну, и не пију газирана пића. Од око 11 000 деце, колико је било 2008. године у вртићима, дошли смо до броја 15500 на данашњи дан. Реконструкцијом већег дела објеката и изградњом неколико нових оптимализовали смо смештајне капацитете у Новом Саду - изјавио је градоначелик Новог Сада Игор Павличић.

Председник Пајтић је том приликом подсетио да је Влада Војводине до сада саградила и реконструисала 27 предшколских установа на подручју наше покрајине и додао да је тај
пројекат веома значајан јер ће обезбедити услове за припрему преко 100.000 здравих оброка дневно за малишане из 67 вртића у Новом Саду.

У новом објекту биће кухиња, вешерница и одељење техничке службе. Предвиђено је да кухиња буде опремљена најсавременијом опремом за прихват, обраду и дистрибуцију намирница по "хасап" систему контроле хране и према мноштву ИСО стандарда.

Нови Сад, 29. новембар 2011. године