Читај ми

ПОЧЕЛА „ДЕЧИЈА НЕДЕЉА“

Члан градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић отворио је манифестацију „Дечија недеља“ која траје до 10. октобра 2016. године. Манифестација се одржава уз подршку Града Новог Сада под слоганом „Нећу да бригам-хоћу да се играм“.

-Град Нови Сад дуги низ година подржава „Дечију недељу“ издвајањем средстава преко градске Управе за дечију и социјалну заштиту. Програм је богат садржајима намењеним деци и родитељима, а као што слоган овогодишње манифестације каже игра је у центру пажње. Она је полазна и основна тачка свих активности у развоју деце, она је начин одгајања и васпитавања деце,  кроз игру се дружи, учи и одраста. Деца у Новом Саду имају велики број спортских терена на располагању, а Град ће наставити да ради на унапређењу услова дечје и социјалне заштите- рекао је Тихомир Николић.

Приликом свечаног отварања манифестације многобројни гости, деца из вртића и ученици новосадских основних школа уживали су у наступу хора „До ре ми“ и игрању заборављених дечијих игара. Током манифестације предвиђен је низ активности за децу предшколског и школског узраста. То су бројне музичке радионице и такмичења, бесплатне школе спорта, берза књига и породичне радионице, а програм манифестације је доступан на сајту Града  www.novisad.rs .

Нови Сад, 3. октобар 2016. године