Читај ми

ПОЧАСНА ГРАЂАНКА НОВОГ САДА НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Скупштине Града Новог Сада доц. др Синиша Севић  примили су у Градској кући почасну грађанку Новог Сада Ханелору Ламхе, која дуги низ година помаже и прикупља хуманитарну помоћ за многе градске установе. Ханелоре Ламхе живи у Дортмунду, са којим је Нови Сад збратимљен од 1982. године, а у Нови Сад је почела да долази 1990. године.

- Ханелоре Ламхе је показала изузетну љубав према Граду Новом Саду, односно Новосађанима и помогла људима којима је то било неопходно.Захваљујући њеном раду  улепшан је  и олакшан живот  посебно деци из Дома за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику, али многим другима. Као градоначелник, али првенствено као човек, ја јој се најдубље захваљујем на хуманости и пожртвованости према мојим суграђанима. Људи који су живот посветили хуманим мисијама, који несебично дају за друге, посебно за оне угрожене, заслужују највећа признања  друштва. Пуне две деценије наша почасна грађанка промовише највише људске вредности и ја само могу да јој пожелим све најбоље у животу, и моја је порука да њен пример сви треба да следимо - рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

На предлог Дома у Ветернику, Ханелоре Ламхе проглашена је почасним грађанином Новог Сада одлуком Скупштине града Новог Сада 1999. године за пожртвовано и несебично ангажовање у слању хуманитарне помоћи за децу и омладину ометену у развоју. Она је и током ове посете граду донела за децу Дома у Ветернику одећу, слаткише, средства за хигијену и најавила да ће након што се повуче у пензију, њена наследница наставити са прикупљањем и слањем хуманитарне помоћи у Нови Сад.

Нови Сад, 18. октобар 2012. године