Читај ми

ПОЧАСНА ГРАЂАНКА НОВОГ САДА ХАНЕЛОРЕ ЛАМХЕ У ПОСЕТИ ГРАДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је у Градској кући почасну грађанку Новог Сада Ханелору Ламхе, која дуги низ година помаже и прикупља хуманитарну помоћ за многе градске установе. Ханелоре Ламхе живи у Дортмунду, са којим је Нови Сад збратимљен од 1982. године, а у Нови Сад је почела да долази 1990. године.

- Један од најлепших примера успешне сарадње и истинског пријатељства који су проистекли из партнерства два града, Дортмунда и Новог Сада, јесте Ханелорина пожртвованост и брига за Новосађане. Она је протеклих година редовно долазила у Србију и посећивала наш град, а током хуманитарног рада финансијски је помагала и организовала доставу хране и лекова за децу, на чему ће јој Нови Сад увек бити захвалан - рекао је градоначелник Новог Сада Игор Павличић.

На предлог Дома у Ветернику, Ханелоре Ламхе проглашена је почасним грађанином Новог Сада одлуком Скупштине града Новог Сада 1999. године за пожртвовано и несебично ангажовање у слању хуманитарне помоћи за децу и омладину ометену у развоју и афирмисање Града Новог Сада у СР Немачкој. Она је и током ове посете граду донела за децу Дома у Ветернику одећу, слаткише, средства за хигијену и најавила да ће након што се повуче у пензију, њена наследница наставити са прикупљањем и слањем хуманитарне помоћи у Нови Сад.

Нови Сад, 8. новембар 2011. године