Читај ми

ПОБОЉШАНИ УСЛОВИ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ У ТШ „МИЛЕВА МАРИЋ АЈНШТАЈН“

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са чланом Градског већа за образовање Немањом Старовићем и начелником Школске управе Петром Виђикантом обишао је надограђени и реконструисани објекат ТШ“ Милева Марић Ајнштајн“ у Улици Браће Рибникар.

- Задовољство је бити данас у школи Милева Марић Ајнштајн, једној од многих школа које смо реконструисали и доградили. Надоградњом нових 1200м2 повећана је квадратура школе за скоро 50 посто, а 2500м2 је потпуно реконстриусано. Сада школа, према речима директора, испуњава све оно што су од нас тражили, и што је најбитније услови су далеко бољи него што су били – рекао је градоначелник Игор Павличић и додао да је до сада највише новца издвојено у области образовања.

Члан Градског већа за образовање Немања Старовић нагласио је да је тренутно у Новом Саду у току највећи инвестициони циклус везан за област образовања у протеклих неколико деценија. Поред реконструкција и надоградњи објеката изграђене су и две нове школе.

У циљу побољшања услова за рад и образовање у ТШ“ Милева Марић Ајнштајн“ Град Нови Сад издвојио је око 70 милиона динара за реконструкцију и надоградњу школе која је рађена три године у три фазе.


Нови Сад, 25. април 2012. године