Читај ми

ОЗЕЛЕЊАВАЊЕ ПОВРШИНА УЗ ПРИЛАЗНЕ ПУТЕВЕ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и директорка Републичког фонда за заштиту животне средине Жељка Јуракић потписали су Уговор о суфинансирању пројекта ''Санација, рекултивација деградираних површина, и подизање ветрозаштитних појасева у зони магистралног пута М-7 Нови Сад и регионалног пута Р-102 Нови Сад-Руменка''.

- Вредност овог уговора је око 200 милиона динара, од тога око 170 милиона обезбеђује Фонд, а остатак Град Нови Сад преко својих јавних предузећа која ће учествовати у овом пројекту. Од јесени крећемо са великом акцијом озелењавања Града уз напомену да смо у претходном периоду успели да за 2 посто повећамо озелењеност. Једна од новина биће садња дрвећа на насипу кеја и показаћемо које мере заштите ћемо применити- нагласио је градоначелник Павличић и апеловао на свест наших суграђна да то што изградимо заштитимо и чувамо.

Према речима директорке Жељке Јуракић традиционално добра сарадња између Града и фонда доказ је да Нови Сад детектује проблеме у својој околини и тражи партнера за реализацију пројеката који ће допринети њиховом решавању.

- Ово је један од највећих пројеката те врсте које радимо у Србији. Овде се практично ради о просторима два велика улаза у Нови Сад где ће бити санирано земљиште, уклоњене дивље депоније и враћен нови слој земљишта, а те просторе ћемо, што је најважније и озеленити – истакла је Јуракићева. Она је такође напоменула да ће поред еколошких ефеката реализација овог пројекта допринети и лепшем изгледу улаза у Град на основу којих се, како је објаснила, и стичу први утисци.

Нови Сад, 24. август 2011. године