Читај ми

ОТВОРЕНО STREET WORKOUT ТАКМИЧЕЊE „NS SUMMER CUP ŠTRAND 2024“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин отворио је Street workout такмичење „NS summer cup Štrand 2024“ које организује светски првак у овој дисциплини Милан Пашћан, уз подршку Града Новог Сада.

- Нови Сад је домаћин другог такмичења у „Street workout” дисциплинама које доводи најбоље спортисте уличног тренинга из целог света u наш град. Тренинг на отвореном „street workout”, заживео је у нашем граду пре неколико година, када је екипа младих са Салајке одлучила да површину у Граничарској улици, пуну шута и коприве, претвори у простор који ће свима користити за вежбање. Један од зачетника ове спортске дисциплине је наш суграђанин Милан Пашћан који је светски, балкански и национални првак у овој дисциплини и на кога смо сви поносни. Град годинама озбиљно улаже у спортске активности, али и површине које су потребне не само спортистима, већ свим грађанима и  настоји да свуда где је то могуће створи још боље услове за бављење спортом. Тако је у периоду од 2012 - 2023. године уложено преко 367 милиона динара у уређење 96 спортских терена. У том периоду постављено је 49 теретана на отвореном, 29 спортских терена и 18 street work out  и фитнес терена. Током 2024. године, Град ће добити још 15 нових спортских терена за шта ће бити издвојено око 161 милион динара - истакао је Огњен Цвјетићанин.

Ово такмичење окупило је 50 најбољих домаћих и страних атлета из целог света. Мушки такмичари су подељени у категорије испод и изнад 18 година, односно испод и изнад 75 килограма, док се жене такмиче у једној категорији. Такмичење је хуманитарног карактера, а тим поводом постављене су кутије за добровољне прилоге и свако ко буде присуствовао биће у прилици да допринесе и помогне акцију „За Лукин живот!“ Хуманитарне фондације „Буди хуман“.

Нови Сад, 15. јун 2024. године