Читај ми

ОТВОРЕНО НОВО СТРЕЛИШТЕ У СЦ ,,САЈМИШТЕ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаности поводом завршетка радова на реконструкцији постојеће куглане СЦ ,,Сајмиште“ и отварању још једног садржаја – ваздушног стрелишта које ће обогатити разноврсну понуду спортских капацитета Новог Сада.
Свечану врпцу пресекли су в.д. директора ЈП ,,Спортски и пословни центар Војводина“ Милан Балаћ и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар.

-Градска управа за спорт и омладину континуирано пружа подршку новосадским спортским клубовима. Стрељаштво је један од спортова који нису толико заступљени у медијима, али нам доносе велики број медаља са интернационалних такмичења. Град препознаје њихов значај и донео је заједничку одлуку са ЈП СПЦ „Војводина“ да преко управе за спорт финансирамо изгрању стрељане и реконструкцију куглане. На понос града и Спенса од данас имамо квалитетан садржај на Сајмишту, и драго ми је да ће наши стрелци имати најбоље услове за тренинг у Србији. Надам се да ће ова стрељана бити пуна спортиста, да ћемо традиционално наставити да добијамо лепе вести од њих са разних првенстава, а да ће они на најбољи начин репрезентовати и Град и државу – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Члан Градског већа Предраг Свилар рекао је да је ово једна од најтрофејнијих година у историји Новог Сада. Он је додао да је на Граду да настави са улагањима у спорт, а на спортистима да наставе да доносе медаље и признања Новом Саду.

Реконструкција постојеће куглане се вршила у делу приземља, а доградња по целој површини спрата где је смештено ново стрелиште. Ово је капитална инвестиција Града Новог Сада у вредности од око 44 милиона динара без ПДВ-а, настала као реализација инвестиционог програма у циљу ревитализације и дотеривања објекта саграђеног 1967. године.

Нови Сад, 30. децембар 2014. године