Читај ми

ОТВОРЕНО ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У СПОРТСКОМ РИБОЛОВУ

Члан градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примио је учеснике и организаторе Европског првенства у спортском риболову које се одржава од 29 -30. јуна на каналу ДТД у Новом Саду, а тренинзи су почели 24. јуна.

- Нови Сад је у више наварата доказао да је одличан и домаћин и организатор великих и важних манифестација. Европско првенство у риболову биће прилика да добар углед у том слислу још једном потврдимо. Ово важно такмичење довешће у Нови Сад госте и спортске риболовце из бројних земаља. На њему учествује 25 репрезентација и осим што ће се такмичити имаће прилику да уживају и у природним лепотама канала ДТД, али и у свим другим лепотама Новог Сада. Јако је важно да на овај начин промовишемо спорт, позитивне друштвене вредности, али и туристичке потенцијале Новог Сада  и да се повезујемо са другим државама и градовима. Очекујем да ће првенство протећи у најбољем реду и да ће сви понети добре утиске из Новог Сада -  истакао је Предраг Свилар који је касније и свечано отворио првенство.

Такмичење има 26 дисциплина,  друго је по рангу, а учествује 25 репрезентација са по 6 такмичара из Аустрије, Белгије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Немачке и других европских земаља. Такмичење ће се одвијати на потезу канала ДТД од преводнице до Каћког моста.

Нови Сад, 27. јун 2013. године