Читај ми

ОТВОРЕНИ ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са министром одбране Републике Србије Драганом Шутановцем присуствовao je акцији Отворени дан Војске Србије у касарни Александар Берић којом се кроз директни контакт са грађанима афирмише и промовише речна флотила и Војска Србије.

- Ово је прилика да се грађани упознају са радом наше војске и да виде какав је војнички живот. Сарадња између Града и војске је одлична и има неколико пројеката о којима разговарамо и надам се да ускоро долази време када ће ти пројекти бити реализовани. Ова касарна је предмет нашег интересовања, мање више дефинисали смо међусобне односе, а завршетак заједничких пројеката зависи од решавања имовинско правних односа и изградње будуће војне базе - нагласио је градоначелник Павличић.

Градоначелник Павличић и Министар одбране Драган Шутановац са представницима Војске Србије и грађанима Новог Сада посетили су спомен собу касарне Александар Берић, а уприличени су и показна војна вежба и вожња бродом речне флотиле. Министар Шутановац такође је истакао да је сарадња са локалном самуправом у Новом Саду на највишем нивоу и изразио задовољство што су бројни Новосађани дошли да посете касарну Александар Берић и друже се са припадницима Војске Србије.

Нови Сад, 21. април 2012. године