Читај ми

ОТВОРЕНА ВРАТА ДОМА ЗДРАВЉА У ЛЕДИНЦИМА

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовао је акцији „Отворена врата Дома здравља“ која је одржана у Дому културе у Лединцима где су мештани од 9 до 13 часова били у прилици да бесплатно да провере ниво шећера, холестерола и триглицерида у крви, да измере крвни притисак, ураде ЕКГ мониторинг, прегледају младеже, провере густину костију и посаветују се са медицинским радницима.

- Настављамо са акцијом која се организује сваке недеље и верујем да ће до краја године више од 20 000 грађана на овај начин преконтролисати своје здравље. Акција ће се наставити и следеће године када ће бити обезбеђен бар још један апарат за одређивање густине костију, да би се тај сегмент још више приближио суграђанкама и како би оне, уколико је то потребно, на време могле да почну са лечењем - изјавио је члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ и додао да је у данашњој акцији учествовало више од 200 људи.

Ово је 21. акција која се организује ове године и до сада је прегледано 11.555 људи, а на данашњој акцији жене старости од 45 до 69 година су имале прилику да закажу превентивне мамографске прегледе.


Нови Сад, 5. новембар 2011. године