Читај ми

„OТВОРЕНА ВРАТА ДОМА ЗДРАВЉА“ НА ПОДБАРИ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствоваo je акцији „Отворена врата Дома здравља“ која je одржана у просторијама Месне заједнице Подбара у Косовској улици. Грађани су тог дана од 9.00 до 13.00 часова бесплатно могли да провере ниво шећера, холестерола и триглицерида у крви, да измере крвни притисак, ураде ЕКГ мониторинг, провере густину костију, прегледају младеже и консултују се са тимовима лекар-сестра.

- Данас присуствујемо 19. акцији која се организује ове године и велико ми је задовољсто што је до сада у овим акцијама прегледано скоро 11 000 људи. Видим да грађани препознају важност оваквих акција и надам се да ће нам својим сугестијама помоћи да унапредимо њихово здравствено стање. Многи од наших суграђана нису били код лекара дуги низ година, а то што им долазимо у суседство и бесплатно и без здравствене књижице им нудимо анализе здравља, подстиче их да дођу и обаве преглед. – рекоа је члан Градског већа проф. др Александар Кираљ.

Средства за ову акцију бесплатних прегледа којима се наставља кампања „Отворена врата Дома здравља“ омогућио је Град Нови Сад, у сарадњи са Домом здравља „Нови Сад“и Заводом за хитну медицинску помоћ. Акција се спроводи ради информисања и едукације становништва Новог Сада о значају превенције кардиоваскуларних обољења.

Нови Сад, 22. октобар 2011. године