Читај ми

ОТВОРЕНА ТРКА "ШКОЛСКА ЛИГА НОВОГ САДА"

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић свечано је отворио бициклистичку трку "Школска лига Новог Сада" која се реализује као део акције "Бициклизам у школама", а у организацији МЗ "Омладински покрет" и бициклистичког клуба "Нови Сад".

- Град Нови Сад ће увек настојати да подржава акције које за циљ имају повећање безбедности у саобраћају и подстицај деце за бављење спортским активностима. Кроз бављење спортом као што је бициклизам, развијају се најразличитије вештине, па се на тај начин креира и дисциплина у саобраћају. Новосадски основношколци треба да се окрену спорту и да на тај начин проводе своје слободно време, троше огромну енергију коју у том добу поседују и да кроз дружење развијају такмичарски дух. - изјавио је Милан Ђукић.

У оквиру акције "Бициклизам у школама" чланови БК „Нови Сад“ обилазе новосадске основне школе и ученицима петих разреда држе теоријско предавање о бициклизму, а акценат овогодишње акције стављен је на безбедност бициклиста у саобраћају тако да децом разговарају и стручњаци из ЈП „Паркинг сервис“.

Трка под називом "Школска лига Новог Сада" биће организована као три везане трке које ће се одржавати три суботе (27. март, 3. април и 10. април) у Железничком парку, након чијег завршетка ће се добити и градски шампион који ће се потом пласирати на републичко такмичење.

Нови Сад, 27. март 2010. године