Читај ми

ОТВОРЕНА СЦЕНА ЗА ГРАЂАНЕ НА ФЕСТИВАЛУ УЛИЧНИХ СВИРАЧА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић учествовао је у конференцији за новинаре Фестивала уличних свирача „Предфестивалско загревање“ која је одржана у Салетли Дунавског парка. Том приликом је, у неформалном амбијенту и уз краћи уметнички програм, презентована сатница наступа на фестивалу, промо материјал и фестивалска новина – Отворена сцена за грађане. Такође било је речи и о туристичким потенцијалима и регионалном значају Фестивала уличних свирача.

- Нови Сад је фестивалски град и током лета заиста има богату понуду културно уметничких, музичких и забавних садржаја. Фестивал уличних свирача је једна од манифестација по којој Нови Сад постаје препознатљив. Док фестивал траје заиста се може рећи да наш град живи на улици, и посебна лепота овог фестивала је у томе што окупља све генерације од деце па до наших старијих суграђана – изјавио градоначелник Игор Павличић и позвао суграђане да заједно уживају у музичко забавом програму предстојећег фестивала.

Државни секретар за туризам при Министарству економије и регионалног развоја Републике Србије Горан Петковић изјавио је да Фестивал уличних свирача одражава урбани карактер Новог Сада, а директорка Туристичке организакије Србије Гордана Пламенац додала је да Нови Сад овим аутентичним фестивалом затвара сезону музичких догађаја у Србији, оценивши да фестивал из године у годину постаје препознатљивији на мапи манифестација те врсте.

Директор Фестивала уличних свирача Борислав Бељански нагласио је да су овогодишње новине фестивала Отворена сцена која ће пружити прилику свим заинтересованим граћанима да покажу шта знају као, и назнака да ће овога пута људи организовано долазити на фестивал из других градова.
--
У уметничком програму учествовао је новосадски бенд Збогом Брус Ли, са акустичним верзијама својих хитова, а присутне су забављали и чланови новосадске акробатске трупе жонглирањем и занимљивим наступима на штулама. Као пријатељи фестивала, у Дунавском парку су били и глумци, музичари као и бројне друге личности из јавног живота.

Фестивал уличних свирача ће бити одржан у Новом Саду од 8. до 10. септембра у организацији Уметничке асоцијације “Инбокс” из Новог Сада. Покровитељ је Град Нови Сад, уз подршку Секретаријата за културу и јавно информисање АП Војводине, Туристичке организације Новог Сада, Министарства економије и регионалног развоја Републике Србије и Француског института.

Нови Сад, 30. август 2011. године