Читај ми

ОТВОРЕНА СТАНИЦА ЗА САНБДЕВАЊЕ ПЛОВИЛА ГОРИВОМ НА ДУНАВУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је отварању Станице за снабдевање пловила погонским горивом на Дунаву, а симболичним пресецањем врпце Станицу су свечано отворили председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић и генерални директор НИС а.д. Кирил Кравченко. Према речима Кирила Кравченка отварање станице има велики значај како за компанију тако и за државу и њену привреду, јер је река Дунав идентификована као Паневропски транспортни Коридор 7 и представља виталну везу између Западне Европе и земаља Централне и Источне Европе.

- Ова станица је за нас изузетно значајна зато што ће дати подстрек развоју наутичког туризма, допринеће повећању саобраћаја и побољшању лучке услуге. Са НИС-ом сарађујемо интензивно, а у процесу смо формирања заједничке компаније за коришћење потенцијала геотермалне енергије на нашем простору – рекао је Пајтић.

- Највећа компанија са седиштем у Новом Саду улаже значајна средства у наш Град и Покрајину. НИС, не само да остварује добре пословне резултате, већ је и друштвено одговорна компанија, а ових дана њиховом заслугом завршавамо једно потпуно ново комплетно опремљено кошаркашко игралиште на Детелинари – истакао је градоначелник Павличић.

Станица за снабдевање пловила погонским горивом налази се у непосредној близини Међународне луке Нови Сад, чиме се додатно подиже квалитет услуга ове луке, имајући у виду да све веће луке имају у свом асортиману и ову услугу. На овај начин се и Град Нови Сад ставља на мапу места где је могуће ову изузетно важну операцију за бродску компанију обавити на квалитетан и безбедан начин уз гарантовани квалитет испорученог погонског горива.


Нови Сад, 14. март 2012. године