Читај ми

ОТВОРЕНА ШЕСТА „ ВРТИЋИЈАДА“ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је свечаном отварању 6. „Вртићијаде“ на стадиону "Карађорђе" коју организује Спортско удружење „Супер Активан“ из Новог Сада, под покровитељством Градске управе за спорт и омладину.

- Радује ме што је више стотина малишана дошло да се дружи и такмичи на овом лепом стадиону. Оно што су нагласили организатори, јесте да је ово уствари такмичење без победника и  да ће сви учесници добити медаљу, а најбољи пехаре, тако да нико неће отићи празних руку. У томе се огледа суштина спорта и лепота бављења спортским активностима. Кад чујете да људи кажу „важно је учествовати“, то заиста има смисла, јер се кроз учествовање граде пријатељства, јача тимски дух и развија фер-плеј. Овакав вид спортског „такмичења“ за децу у вртићима је веома битан за њихов даљи развој и однос према спорту. То је уствари порука о важности спорта и очувања здравља коју желимо да пренесемо најмлађима - рекао је Огњен Цвјетићанин.

„Вртићијада“ је једна од највећих манифестација у Србији намењена деци предшколског узраста, а у такмичарском и ревијалном програму учествује око 350 деце у шест дисциплина: мали фудбал за дечаке и девојчице, трчање на 60 m, скок у даљ из места, бацање вортекса из залета у даљ, надвлачење конопца и рвање за лоптом. Манифестација је намењена развијању позитивног односа према спорту и физичком вежбању, превентивном утицају на правилан раст и развој  и фер-плеју у најмлађем узрасту.

Нови Сад, 30. мај 2017. године