Читај ми

ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ФЕСТИВАЛ ЗДРАВЉА“

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват присуствовао је отварању манифестације „Фестивал здравља“ коју организује Завод за здравствену заштиту студената Нови Сад поводом 7. априла – Светског дана здравља. Велики број здравствених установа, компанија, невладиних и студентских организација je  учествовалo на манифестацији која је одржана на платоу иза Завода за здравствену заштиту студената.

- Светски дан здравља обележили смо и ове године заједно са студентима јер је важно да се они континуирано едукују о превенцији болести и очувању здравља за шта им велику подршку даје Град Нови Сад - изјавио је проф. др Золтан Хорват и додао да ове године Светски дан здравља у фокус ставља здравствену исправност и безбедност хране са циљем да укаже на њен значај у животу и здрављу људи, као и то да је безбедност хране заједничка одговорност произвођача и дистрибутера хране.

Према речима директора Завода за здравствену заштиту студената проф. др Веселина Дицкова ова здравстена установа, у сарадњи са Студентским центром и бројним сарадницима обележава Светски дан здравља по десети пут и тиме доприноси очувању и унапређењу здравља студената Универзитета у Новом Саду.

Светски дан здравља је глобална кампања која позива лидере свих земаља да се сваке године усмере пажњу на један од јавно-здравствених проблема од глобалног значаја и пружа могућност да се започне удружена акција у циљу заштите и унапређења здравља и благостања људи.

Нови Сад, 6. април 2015. године