Читај ми

ОТВОРЕНА КОНФЕРЕНЦИЈА „БИЗНИС НА ШТИКЛАМА“

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић и помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић присуствовали су Међународној стручној конференцији „Бизнис на штиклама” у организацији предузетница „Уније пословних жена Војводине“ и Удружења за промоцију здравог живота „Натуравита“ у сарадњи са НВО „Путевима предузетништва“ и „Business Café Srbija“, а уз подршку Града Новог Сада.

Конференција је намењена промоцији и унапређењу женског предузетништва, а обухвата бројна стручна предавања и панеле на тему развоја жена у предузетништву, започињања сопственог бизниса и опстанка у њему.

- Значај овакве конференције је велики јер је економско оснаживање жена један од основних начина за јачање положаја жена у целом свету. Драго ми је што се овакав скуп одржава у Новом Саду, и што на њему учествују жене предузетнице из десет земаља региона и Европе. Град Нови Сад је подржао ову конференцију и организационо и финансијски, а кроз програме запошљавања подржава женско предузетништво у износу од десет милиона динара. Трудићемо се да у наредном периоду тај износ буде још већи, али и да умрежимо све факторе који су битни за одлучивање на ову тему како бисмо дошли до конкретних решења и унапредили женско предузетништво – рекао је Милорад Радојевић.

Представница Удружења за промоцију здравог живота „Натуравита“ Софија Бајић је нагласила да ће на конференцији жене имати прилику да увећају своје знање, да унапреде пословање, и како је рекла, да се оне које још нису у бизнису охрабре и постану предузетнице.

- Ова конференција је један корак ка унапређењу женског предузетништва, и покушај да изједначимо положај жена и мушкараца у друштву. Жене су изузетно храбре када треба да се упусте у неки нови подвиг, а ми смо ту да им пружимо подршку како за лични тако и за професионални развој – истакла је Софија Бајић.

Нови Сад, 15. јун 2017. године