Читај ми

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „СЛАВНИ ГОСТИ НА ЈАДРАНУ“

Помоћник градоначелника Новог Сада Викторија Бојовић присуствовала је отварању изложбе „Славни гости на Јадрану“ која је уприличена у оквиру манифестације „Дани Кварнера у Новом Саду“. У оквиру те манифестације 18. и 19. маја од 10 до 18 часова, на Тргу слободе биће одржана и заједничка презентација Кварнера, Опатије и Милениј хотела, која подразумева забавни програм уз наступ Шајете, клапе Фортунал, костимиране хостесе, представљање локалних обичаја, бесплатне дегустације пршута, сира и других локалних специјалитета.


-Вечерашња изложба ''Славни гости на Јадрану'' део је богатог програма који ће ових дана бити уприличен у Новом Саду, и на специфичан начин представља лепоте нама најближег мора. Новосађани ће моћи да се упознају и са културом, обичајима и музиком Кварнера и Опатије, а верујем да ће гости из Хрватске уживати у гостопримству нашег града и да ће ово дружење искористити да упознају наше обичаје и културу - рекла је том приликом Викторија Бојовић и додала да је регионална сарадња пут ка напретку наших градова и држава и коју, на обостарну корист и задовољство, треба унапређивати.


Изложбу је свечано отворио жупан Приморско-горанске Жупаније Видоје Вујић, а међу присутнима су били и директорица Музеја туризма из Опатије Мирјана Кос Налис, директор Архива Ријека Горан Црнковић, директорка Туристичке организације Града Новог Сада Јадранка Бељан Балабан и Душан Живкић из Фото-кино и видео савеза Војводине. Манифестација „Дани Кварнера у Новом Саду“ биће завршена концертом клапе „Волоско“ који се одржава у Синагоги 19. маја са почетком у 20 часова, а улаз на концерт је бесплатан.


Нови Сад, 17. мај 2012. године