Читај ми

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ПОСВЕЋЕНИХ ПРОМОВИСАЊУ ПАРАОЛИМПИЈСКИХ И ОЛИМПИЈСКИХ ВРЕДНОСТИ

Заменик градоначелника Новог Сада доц. др Синиша Севић присуствоваo je отварању изложбе фотографија посвећених промовисању Параолимпијских и Олимпијских вредности. Ову изложбу организовао је Параолимпијски комитет Србије у сарадњи са Амбасадом Велике Британије у Београду, а прва поставка те изложбе је у Новом Саду.

- Част ми је што је управо Нови Сад изабран за домаћина прве поставке велике изложбе фотографија уочи Параолимпијских игара. Успешни спортисти су најбољи амбасадори своје земље, а ми смо ту да им дамо подршку за предстојеће изазове и да им поручимо да ће од нас увек имати како институционалну, тако и људску подршку - изјавио је доц. др Синиша Севић и додао - Град Нови Сад је први и једини град у Србији који има усвојену Стратегију приступачности. Приступачност мора бити гарантована у свим виталним областима живота и само на тај начин особама са инвалидитетом стварамо елементарне услове за несметан живот и пружамо шансу да се посвете својим пословима и интересовањима.

Oву спортско-културну манифестацију свечано је отворио Амбасадор Велике Британије Њ.Е. Мајкл Девенпорт који је истакао да су сви предмети и објекти у параолимпијском парку приступани за све, како такмичаре тако и посетиоце што је од изузетне важности за организацију успешних Олимпијских игара. Отварању изложбе присуствовао је и део српског Параолимпијског тима који ће нас представљати на Параолимпијским играма, које се одржавају у Лондону од 29.08 до 9.09.2012. године.


Нови Сад, 13. јул 2012. године