Читај ми

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈЕ „WORLD PRESS PHOTO EXHIBITION“

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, у присуству амбасадора Холандије Његове Екселенције Лорана Стоквиса, свечано је отворио изложбу фотографија најпознатијих фоторепортера из целог света „World Press Photo Exhibition“ коју организује Амбасада Холандије у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији и фестивалом „Еxit“.

- Задовољство ми је што је Нови Сад домаћин овако престижне изложбе која осликава и подиже стандарде у новинској и документарној фотографији широм света. Новинска фотографија је хроничар времена и догађаја око нас и има велику моћ, јер у само једном тренутку може да исприча много прича. Надам се да ће велики број наших суграђана показати интересовање да се и на овај начин упознају са богатим фото-материјалом из целог света. - изјавио је градоначелник Игор Павличић отварајући изложбу.

Организација "World Press Photo" је основана 1955. године и организује највеће и најпрестижније светско годишње такмичење фоторепортера. За овогодишње такмичење приспело је преко 100 000 фотографија. Награђене фотографије нашле су своје место у путујућој изложби коју сваке године посети преко 2 милиона људи у више од 50 земаља. Изложба је постављена у Студиу М и трајаће до 17. јула, а служиће као палтформа за унапређење слободе штампе и као повод за организовање дебата о проблемима са којима се сусрећу фоторепортери.


Нови Сад, 3. јул 2012. године