Читај ми

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИХ ФОТОГРАФИЈА „КАКО ОСТАТИ ЧОВЕК“

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић отворио је изложбу експерименталних фотографија „Како остати човек“, аутора Жељка Савића у галерији „Ла виста“. Изложба експерименталних фотографија је настала у периоду 2013 – 2014. као део дипломског рада аутора, на специјалистичким студијама фото-илустрација на Високој техничкој школи струковних студија у Новом Саду. 

-Моје присуство на овој изложби потврда је спремности градске власти да подржи и афирмише рад младих уметника, као и, уосталом свих оних који доприносе подизању квалитета богате културне понуде нашег града - изјавио је Вања Вученовић.

О изложби су говорили  и директор Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду др Бранко Савић, професор фотографије Сибила Петењи Арбутина и историчар уметности Славица Илин.

Аутор  изложбе Жељко Савић је објаснио да су изложена дела рађена у више фотографских техника комбинујући:  фото-цртеже, студијску фотографију, боди арт. Изложбу на тему екологија и еколошки проблеми прати и пројекција уметничког филма.

Нови Сад, 26. септембар 2014. године