Читај ми

ОТВОРЕНА 8. НОВОСАДСКА ЈЕСЕН

Начелница Градске управе за урбанизам и заштиту животне средине Александра Јовановић Галовић свечано је отворила манифестацију „Новосадска јесен“ коју организује Покрет горана Новог Сада уз подршку Градске управе за заштиту животне средине.

- Изузетно ми је драго да је заштитна крилатица ове јесени „Буди енергетски ефикасан“. Подсетила бих да је будућност сваког од нас заправо у нашим рукама а да будућност наше цивилизације зависи од одлука које будемо доносили у погледу енергије. Енергија је у основи економског одрживог развоја нашег друштва и због тога сви треба да будемо енергетски ефикасни- рекла је приликом отварања начелница Александра Јовановић Галовић.

„Новосадска јесен“ је традиционална изложба цвећа, садница и опреме за уређење врта а посетиоци ће до 29. октобра моћи да виде и изложбe меда и здравствено безбедне хране, старих и уметничких заната, и изложбу "Ја, суперхерој" која је намењена деци школског узраста. Ове године организована је и посебна изложба Салон енергетске ефикасности у оквиру које ће се реализовати бројна стручна предавања и серија еколошких радионица за децу предшколског и основношколског узраста.


Нови Сад, 25. октобар 2011. године