Читај ми

ОТВОРЕН „ТРГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА“

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствоваo je отварању манифестације “Трг предузетништва” која је намењена промоцији и унапређењу предузетништва, малих произвођача и уметника, a траје до 25. јуна на Тргу републике. Манифестација се одржава уз подршку Града Новог Сада, а у организацији предузетница „Уније пословних жена Војводине“ и Удружења за промоцију здравог живота „Натуравита“ у сарадњи са НВО „Путевима предузетништва“ и „Business Café Srbija“.

- Ова манифестација је добра прилика да се истакне колико је предузетништво значајно за развој Новог Сада, и не само Новог Сада, већ целе државе. Предузетништво и предузетници имају велики потенцијал који није у потпуности искоришћен, а однос према предузетништву можемо да мењамо само ако га боље схватимо, и ако искрено верујемо у његов потенцијал. Од укупног броја предузећа у Србији преко 98 процената су микро, мала и средња предузећа,  а сва велика предузећа почела су као мала. Сигуран сам да уколико посветимо пажњу малим предузећима можемо добити прилику да створимо велику привреду- рекао је  Милорад Радојевић и додао да је Град Нови Сад ове године издвојио 30 милиона динара за самозапошљавање, који су намењени новим предузетницима и помоћ су им за покретање посла, као и 15 милиона динара за нова радна места, намењених за отварање радних места у микро, малим и средњим предузећима.

У оквиру „Трга предузетништва” одржан je и „Business Café” на отвореном, а тема је  била „Тржиште не познаје границе“ када су своја искуства о предузетништву представиле предузетнице из Србије, Хрватске, Македоније, Словеније, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Нови Сад, 23. јун 2017. године