Читај ми

ОТВОРЕН „ТЕСЛА ФЕСТ 2012“

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски свечано је отворио 26. Међународни фестивал иновација, знања и стваралаштва "Тесла Фест 2012" на почетку Међународне конференције о интелектуалној својини коју су у СПЦ „Војводина“ организовали Светска организација за интелектуалну својину, Завод за интелектуалну својину Републике Србије, Факултет техничких наука у Новом Саду и Савез проналазача Војводине.

- Веома сам поносан  што се овакав фестивал одржава у нашем граду и још једна је  потврда да Нови Сад има велики потенцијал пре свега у погледу интелектуалног капитала. Драго ми је што фестивал окупља иноваторе, проналазаче и предузетнике из различитих земаља и што пркоси изазовима већ 26 година и опстаје упркос економској кризи - изјавио је члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски и пожелео излагачима да остваре комерцијални успех са својим идејама, да постану амбасадори креативности и радне етике, а посетиоцима лепе тренутке на фестивалу и током боравка у Новом Саду.

Овогодишњи „Тесла фест“, како је присутне подсетио председник те манифестације  Анђелко Главашевић, отворен је с разлогом управо 12. октобра, јер је на тај дан 1887. године Никола Тесла америчком Заводу за патенте пријавио своја два епохална открића.
У оквиру фестивала, који ће трајати до 15. октобра, биће одржане многобројне изложбе иновација, нових производа и технологија, као и низ семинара, промоција и конференција. Најбољим учесницима биће додељене наградe и признања  као и златна плакета Светске организације за интелектуалну својину (WIPO) за најуспешнију иновацију у протеклој години.

Нови Сад, 12. октобар 2012. године