Читај ми

OТВОРЕН ПРВИ НАМЕНСКИ ПРОСТОР ЗА ПОДОЈ БЕБА НА ОТВОРЕНОМ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствоваo je отварању првог наменског простора за подој беба на отвореном у Новом Саду постављеног код дечијег игрлишта у Лиманском парку. У оквиру кућице величине 2,5 х 2,5 х 3 метра на располагању су и три клупе за подој или превијање беба.

- Мајке, које живе на територији Лимана обратиле су се својим месним заједницама и Граду са иницијативом да се у Лиманском парку постави наменски простор за подој беба. Ми смо одлучили да ову идеју спроведемо у дело, као и то да поставимо још неколико оваквих објеката у граду - изјавио је проф. др Александар Кираљ.

Тијана Јаковљевић Шевић, једна од мајки која је покренула иницијативу, истакла је да је овакав простор веома потребан и захвалила се Граду Новом Саду на брзој реализацији идеје. Према речима директорке јавно-комуналног предузећа „Градско зеленило“ Наташе Рашете за израду простора израђеног од чамове грађе у столарској радионици „Градског зеленила“ издвојено је око 350.000,00 динара. Објекат се налази у непосредној близини просторија радне јединице „Лиман“ ЈКП „Градско зеленило“, у близини чуварске службе.

Овакви простори су уобичајен садржај паркова и уопште отворених простора у развијеним земљама. У току следеће недеље простор за дојиље биће отворен и на плажи "Штранд", а у плану је да се овакви објекти поставе и у другим новосадским парковима.

Нови Сад, 25. април 2012. године