Читај ми

ОТВОРЕН „PROSEFEST“ У НОВОМ САДУ

Помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Копицл и члан Градског већа за културу Андреј Бурсаћ присуствовали су свечаном отварању овогодишњег фестивала прозе PROSEFEST који се у Новом Саду одржава од 21. до 24. априла 2010 . године.

-Улицама Новог Сада ходали су и у граду стварали наши књижевни класици Лаза Костић и Јован Јовановић Змај, Милош Црњански, Александар Тишма, и читали нам Ален Гинзберг, Васко Попа, Милорад Павић, Ђерђ Конрад, а данас учесници четвртог по реду PROSEFEST-a чине да наш град још упечатљивије препознајемо као важну културну и мултикултуралну тачку на тлу ове планете коју описујемо у књижевним делима већ вековима, миленијумима.– рекао је на отварању Владимир Копицл пожевши свима успешан PROSEFEST и пријатан боравак у Новом Саду.

Као учесници fестивала PROSEFEST најављени су писци Драгослав Михајловић, Клаудио Магрис (Италија), Ласло Дарваши (Мађарска), Лојзе Визер (Аустрија), Мухарем Баздуљ (БиХ), Михајло Пантић, Мирјана Новаковић, Владимир Пиштало и Зоран Ћирић из Србије, а сусрети са књижевницима биће одржани у Галерији Матице Српске и Спомен збирци Павла Бељанског, као и у више новосадских гимназија.

Нови Сад, 21. април 2010. године