Читај ми

ОТВОРЕН ПРОИЗВОДНО-ЛОГИСТИЧКИ КОМПЛЕКС У СЛОБОДНОЈ ЗОНИ НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са председником Владе АП Војводине др Бојаном Пајтићем отворио је производно-логистички комплекс у Слободној зони Нови Сад. Крајем године, у рекордном року, завршена је изградња објекта од 3000 м2 производног простора, 300 м2 пословног простора и галеријом површине 500 м2, која је намењена за формирање пословног инкубатора за ИТ сектор.

- У протеклом периоду изградили смо 18 индустријских радних зона, а у наредне четири године свака општина мора имати радну зону да би се развијала и да би могла да привуче стране инвеститоре. Овај центар је још један допринос привлачењу страних инвестиција, а већ имамо фазу пред уговора са италијанском компанијом из металске индустрије, која ће запослити 50 људи – истакао је др Бојан Пајтић.

- Ова инвестиција испунила је законски услов Града Новог Сада да добије ослобођење од комуналног опремања земљишта за 50 посто, будући да је вредна око милион евра и да подразумева 50 нових радних места. То је допринос Града развоју привреде, а акценат у наредне четири године ће бити на развоју оваквих зона. На потезу Римских шанчева градимо зону капацитета 50 000 м2, а уз аутопут нам је потребна привредна зона од минимум 60 хектара. Даваћемо максималне повољности како би обезбедили још инвестиција попут ове – нагласио је градоначелник Павличић.

Слободна зона Нови Сад почела је да ради у априлу 2008. године, када је Министарство финансија донело Решење о испуњености услова за рад на територији коју је Влада Републике Србије одредила за подручје Слободне зоне. Уз пуну подршку Града Новог Сада, Владе АП Војводине и Управе за слободне зоне Министарства финансија, протеклих година, Слободна зона добила је поверење 60 корисника и остварила добре пословне резултате. Заокружена логистичка понуда и комплетна услуга коју чине шпедиција, транспорт, царинско посредовање, складиштење и консалтинг, резултирале су пуним постојећим капацитетима на почетку текуће године.

Нови Сад, 8. мај 2012. године