Читај ми

ОТВОРЕН НОВИ ВРТИЋ „РОДА“ У ВЕТЕРНИКУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за образовање Владимиром Јелићем свечано отворио нови објекат ПУ „Радосно детињство“ у Ветернику у Пауновој улици. Објекат је почео да се гради 2013. године, а његова квадратура износи 3317 м2, док је отвореног простора 1200 м2. У вртићу се налази осам радних соба и свака је простора од 60м2, а намењене су како за целодневни боравак деце, тако и за јаслени узраст.

- Честитам грађанима Ветерника и Предшколској установи „Радосно детињство“ на новом, 69. по реду објекту у граду. Драго ми је да смо отварајући овај вртић уписали још 162 деце из Ветерника, а са Градском управом за образовање настављамо даље заједничку борбу за што квалитетније услове у нашој Предшколској установи, као и да субвенционишемо децу из приватних вртића, по чему смо лидери у Србији. Нови Сад расте и напредује, а у школској 2015/16. години имаћемо рекордан број деце уписане у вртиће - чак 16 000. Само нека буде што више деце у нашем граду, а ми ћемо наставити да отварамо нове вртиће и да у још већој мери субвенционишемо приватне. Поносни смо што имамо најквалитетнију Предшколску установу у Србији. У претходне три године отварали смо нове вртиће, плаћали дугове од преко седам милиона евра које смо затекли 2012. године, увели субвенције за приватне вртиће и наставићемо са улагањем у образовање и у своје најмлађе суграђане- рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Члан  Градског већа за образовање Владимир Јелић рекао је том прилком да је отварање вртића у Ветернику доказ да Град води равномерну политику развоја, како у приградским, тако и у урбаним срединама.

- Ове године смо отворили објекат у Радничкој улици, проширили капацитет вртића на Лиману и завршии надоградњу у Петроварадину. Тиме смо уписали хиљаду нове деце која су била на листи. Осим тога, субвенционисали смо 500 деце уписане у приватне вртиће, а до краја године очекујемо да ће још 500 деце бити уписано у приватне вртиће уз помоћ субвенција, дакле укупно око 2000 мање на листи чекања. Захваљујући томе што наш град има изузетно висок природни прираштај, нисмо у позицији да у потпуности укинемо листу чекања ове године. Међутим, сигуран сам да ћемо следеће године моћи, када будемо искористили капацитете неких основних школа и адаптирали њихов простор за потребе вртића, да у потпуности решимо овај вишедеценијски проблем – рекао је Владимир Јелић.

У објекту је запослено 22 радника, док је број уписане деце 162 и то на целодневном боравку укупно њих 110, а на јасленом узрасту је уписано 52. Нови вртић у Ветернику зове се „Рода“, а укупна инвестиција из буџета Града је око 40 милиона динара.

Нови Сад, 1. септембар 2015. године