Читај ми

ОТВОРЕН НОВИ ВРТИЋ ПУ „РАДОСНО ДЕТИЊСТВО“ У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је новоотворени вртић „Коцкица“ Предшколске установе „Радосно детињство“ у Сремским Карловцима и том приликом са председником Општине Сремски Карловци Ненадом Миленковићем присуствовао приредби коју су уприличила деца са васпитачицама тог вртића.

- Честитам Општини Сремски Карловци на овако велелепном објекту у којем ће боравити деца предшколског узраста. Важно је што је изградњом тог вртића решен проблем са чекањем деце на упис, па тако у овој општини више не постоји листа чекања. Ово је само још један облик сарадње Града Новог Сада и Сремских Карловаца, јер ће новосадска Предшколска установа управљати новим објектом. Желим да се захвалим онима који су покренули изградњу овог вртића, односно претходној локалној администрацији, као и покрајинској Управи за капитална улагања, које су издвојиле значајна средства за овај пројекат. Ново општинско руководство је обезбедило све услове и оспособило вртић „Коцкица“ за рад како би деца на време и у много бољим условима кренула у нову школску годину. Убеђен сам да ће ПУ „Радосно детињство“ бити добар управљач овог објекта, а да ће васпитачице и сви запослени пружити деци најбољу негу – рекао је градоначелник Милош Вучевић. 

Председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић рекао је да су Сремски Карловци добили један репрезентативан објекат у којем ће малишани бити збринути на начин који доликује деци која живе у 21. веку.

- На општу радост, коначно смо успели, пре свега захваљујући ПУ „Радосно детињство“, градоначелнку Новог Сада, као и Влади АП Војводине да завршимо објекат вртића „Коцкица“, приведемо га намени и пустимо у рад. На овај начин оживљавамо и део општине у којем се вртић налази, а то је Дудара, тако да се постепено и равномерно развијамо – рекао је Ненад Миленковић.

Директор ПУ „Радосно детињство“ Мирјана Ђурђев рекла је да је вртић „Коцкица“ пресељен из старог објекта у пуном капацитету, тако да има 13 васпитних група са 287 деце, као и то да су за боравак у новом објекту од 2000м2, на конкурс примљена и нова деца, тако да више не постоји листа чекања.

Нови Сад, 12. септембар 2016. године