Читај ми

ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ ТЕКВОНДО ТУРНИР

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је отварању Међународног теквондо турнира „2nd Sparta Challenge” које се одржава у Спортској хали у Петроварадину. Турнир је организовао Теквондо клуб „Спарта“ из Ветерника, под покровитељством Града Новог Сада.

- Нови Сад је поносан домаћин 2. Међународном теквондо турниру који ће окупити младе и перспективне такмичарe из земље и региона и који ће на овом такмичењу показати знања и вештине у једној од најпопуларнијих борилачких дисциплина, коју одликују јак спортски дух и ум. Нови Сад  је познат као град спорта, град који негује све спортове и спортске дисциплине и посебну пажњу посвећује мање заступљеним спортовима, попут теквондоа. Својом стратегијом развоја спорта настоји да свугде где је то могуће, створи још боље услове за бављење спортом - рекао је Огњен Цвјетићанин.

На овогодишњем такмичењу учествuje 400 такмичара из 43 тима који долазе из Србије, Црне Горе, Румуније Бугарске, Словачке и Мађарске, а такмиче се у свим узрасним категоријама, пионирској, кадетској, јуниорској и сениорској.

Нови Сад, 16. септембар 2023. године