Читај ми

ОТВOРЕН КЛУБ ЗА СТАРА И ОДРАСЛА ЛИЦА „НИКОЛА ТЕСЛА“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је Клуб за стара и одрасла лица „Никола Тесла“ који је комплетно реновиран, адаптиран и прилагођен намени. То је 17. клуб Геронтолошког центра „Нови Сад“ и налази се на Новом насељу, на Булевару Слободана Јовановића бр. 29.

- Драго ми је што заједно са Геронтолошким центром настављамо сарадњу и што омогућавамо старијим суграђанима да у свим деловима града имају једнаке услове за квалитетно провођење слободног времена, да се друже и да имају активан друштвени живот и у трећем животном добу. Ми тиме показујемо да као Град и заједница поседујемо једну међугенерацијску солидарност и да ценимо све оно што су старији суграђани урадили за државу и за град. Отварање ових клубова представља само мали знак пажње, како би се нашим старијим суграђанима олакшао свакодневни живот. Жеља нам је да они и даље организују лепа дружења и пријатне догађаје и да се увек осећају као део заједнице. Ми се нећемо зауставити на овом, седамнаестом по реду клубу, већ ћемо тежити томе да их направимо у свим месним заједницама на територији града – рекао је градоначелник Милош Вучевић и посебно се захвалио на сарадњи Удружењу пензионера Новог Сада и Геронтолошком центру „Нови Сад“.

Директор Геронтолошкоg центрa „Нови Сад“ Драган Милошевић рекао је да му је драго што Град препознаје потребе старијих суграђана. Према Извештају о раду те институције, 16 клубова који функционишу на територији града, дневно је у 2015. години посећивало просечно 1340 особа трећег животног доба.

- Ми смо пре више месеци аплицирали и одобрена су нам значајна средства за адаптацију овог простора, негде око 2 300 000 динара који су били потребни да би се овај простор адаптирао и опремио – рекао је Драган Милошевић и захвалио градоначелнику и ресорној градској управи.

Председник Удружења пензионера Новог Сада Момо Чолаковић захвалио је градоначелнику што се брине о потребама старих лица,  и најавио отварање клубова пензионера у Кисачу, Лединцима, Сремској Каменици, али и и у свим оним месним заједницама које искажу такву потребу.

Нови Сад, 15. април 2016. године