Читај ми

ОТВОРЕН ДРУГИ САЈАМ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ У НОВОМ САДУ

Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић присуствовала је отварању Сајма за пензионере који се одржава 26. и 27. маја на Новосадском сајму, у организацији ''Doo Snar grouop'' и Новосадског сајма.

-Драго ми је што се сајам посвећен нашим заслужним суграђанима организује по други пут и надам се да ће се та пракса наставити. Данашњи пензионери су људи који су изградили нашу земљу, и дали велики допринос у свим областима живота. Због тога држава али и друштво у целини морају да им обезбеде што боље услове за живот и третман како и доликује. Нови Сад континуирано ради на унапређивању система услуга за старије суграђане. Клубови за пензинере, повластице у јавном превозу, плаћен одлазак у бање и летовалишта само су неке од мера које Град спроводи како би улепшао и олакшао пензинерске дане- рекла је Љиљана Коковић.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић је рекао да је Сајам за пензионере манифестација која треба да добије шири значај обухватајући поред Новог Сада и Београд и Ниш.

-Пензионери данас чине четвртину становништа Србије и они су најзаслужнији за изградњу наше земље. На оваквим манифестацијама робни произвођачи и компаније најстаријим грађанима омогућавају повољнију куповину роба и услуга у чему се огледа њихова корпоративна друштвена одговорност- истакао је Милан Кркобабић.

Циљ манифестације, која се ове године одржава под слоганом „За безбрижну старост“, је да пензионери квалитетно проведу слободно време, да се забаве и друже, учествују у разним радионицама, концертима, наградним играма, као и да на једном месту виде и пробају производе и услуге намењене искључиво њима.

На штандовима излагача, поред бројних медицинских, фармаколошких, прехрамбених и других производа намењених старијим лицима, биће организоване и активности из области социјалне заштите, помоћи и неге у кући, здравља, едукације, волонтирања, здраве исхране, спорта, рекреације и хобија, стваралаштва, путовања, осигурања и безбедности, финансија, као и правне заштите. Улаз на манифестацију је бесплатан.

Нови Сад, 26. мај 2017. године