Читај ми

ОТВОРЕН 45. ЛОРИСТ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је отварању 45. Међународног сајма лова, риболова и спорта  ЛОРИСТ, који се одржава од 25. до 30. септембра на Новосадском сајму.  У програму свечаног отварања такође су учествовали генерални директор Новосадског сајма Горан Васић и државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Данило Голубовић који је званично и отворио овогодишњи ЛОРИСТ.

- ЛОРИСТ је једна од манифестација која је квалитетом програма успела да створи традицију дугу четири и по деценије. Због тога слободно можемо рећи да је Сајам лова, риболова и спорта међународни догађај по којем је Нови Сад препознатљив. Лорист је прилика да се представи актуелно стање у овим областима као и највећа достигнућа. Такође овим поводом у Новом Саду ће се окупити најбољи стручњаци лова и риболова, привредних грана које су у Војводини веома заступљене – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

На ЛОРИСТУ учествује 50  излагача из Србије и Словеније, који ће промовисати више од 50 светских брендова ловачке и риболовачке опреме и пратећег прибора. Посетиоци ће имати прилику да уживају у три изложбе ловачких трофеја у организацији Природно-математичког факултета у Новом Саду, ЈП "Војводинашуме" и Ловачког савеза Војводине. Дан лова биће обележен у суботу, 29. септембра, када ће бити одржано и Отворено првенство Војводине у опонашању рике јелена.

Нови Сад, 25. септембар 2012. године