Читај ми

ОТВОРЕН 39. НОВОСАДСКИ САЛОН

Помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Копицл свечано је отворио 39. Новосадски салон у Галерији Матице српске, након чега је изведен плесно звучни перформанс “Ништа” Божидара Мандића, оснивача Породице бистрих потока.
Владимир Копицл позвао је све суграђане да посете Новосадски салон и рекао да је то важна манифестација за наш град, јасног идентитета, богате традиције са сталним настојањем да буде у складу са временом у којем живимо.

Модерну уметност Војводине представља седам уметника и то Јелена Јуреша, Тијана Луковић, Стеван Којић, Владимир Илић, Зоран Булатовић, Желимир Жилник и Божидар Мандић.
У оквиру пратећег програма, 22. новембра биће одржана промоција каталога 39. Новосадског салона ауторке Мине Радојевић и свих осталих учесника на изради те публикације.
Најављени су и разговори, стручна тумачења изложбе уз присуство уметника, предавања и ауторске вечери, па ће се 23. и 25. новембра представити Желимир Жилник и Божидар Мандић, уз пројекцију својих филмова.

Разговор о 39. Новосадском салону и наредном издању те изложбе, предвиђен је 26. новембра, а међу учесницима ће бити председник Савета Новосадског салона Данило Вуксановић, чланови Савета Никола Мацура и Владимир Копицл, историчар уметности Небојша Миленковић као и Љиљана Гантар у име организатора Новосадског отвореног универзитета. Салон ће бити отворен до 29. новембра.

Нови Сад, 16. новембар, 2010. године