Читај ми

ОТВОРЕН 10. САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски отворио je 10. Сајам запошљавања у организацији Града Новог Сада и Националне службе за запошљавање. Град заједно са новосадском филијалом Националне службе за запошљавање пету годину за редом организује Сајам запошљавања као меру која обезбеђује непосредан контакт послодаваца и незапослених лица и на тај начин ствара услове да се у наредних три до шест месеци по одржавању сајма запосли свако четврто незапослено лице које је посетило сајам.

- Град је до сада за реализацију мера активне политике запошљавања уложио 210 милиона динара, а у 2013. години ће кроз програме и мере активне политике запошљавања и друге мере, преузети активну улогу ради смањења незапослености и повећања запошљивности, а све то у сарадњи са Саветом за запошљавање – рекао је мр Горан Сечујски и пожелео послодавцима да пронађу праве људе за радна места која нуде, а онима који траже запослење да пронађу радно место које одговара њиховим квалификацијама.

Све активности предвиђене Акционим планом запошљавања за 2012. годину, за које је ове године издвојено 65,7 милиона динара, успешно су реализоване–програм приправника, организовање јавних радова, субвенције за отварање нових радних места и организовање додатних обука, а ребаласном буџета за 2012. годину обезбеђено је додатних пет милиона динара за реализацију „НИС шанса 2012“.

На Сајму учествује око 30 послодаваца који ће понудити преко 200 слободних радних места за раднике различитих занимања и квалификација.

Нови Сад, 6. децембар 2012. године