Читај ми

ОТВАРАЊЕ УЛИЦЕ МАРКА МИЉАНОВА ЗА САОБРАЋАЈ

Четвртак, 22. октобар 2020. године
11.00 часова
Угао Београдског кеја и Улице Марка Миљанова

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић обићи ће Улицу Марка Миљанова у којој су завршени радови на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром и јавним осветљењем, а том приликом улица ће бити отворена за саобраћај.

Реч је о заједничкој инвестицији Града и Покрајине која је вредна 205 милиона динара. На деоници од Улице Ђорђа Рајковића до кружног тока, у дужини од 400м, изграђен је коловоз ширине 6м, од кружне раскрснице до Београдског кеја, у дужини од 100м, изграђен је коловоз булеварског типа, две коловозне са по две саобраћајне траке по смеру. Улица је добила 136 паркинг места, обостране пешачке стазе, бициклистичку стазу и 59 стубова нове расвете, а изграђени су и канализациона мрежа и топловод. Постојеће зеленило у Улици Марка Миљанова је очувано у највећој могућој мери, а завршен је пројекат за пејзажно уређење и исходована је грађевинска дозвола.

Реализацијом инвестиције повезане су три значајне саобраћајнице – Београдски кеј, Венизелисова и Косовска улица, а поново је успостављена веза транзитног правца од Зрењанинског пута и Луке Нови Сад, преко Кеја до Жежељевог моста.

Нови Сад, 21. октобар 2020. године